Bouwupdate #6 De Graven Es

7 juni '21

Afgelopen maand is er hard gewerkt aan de appartementen van De Graven Es. Naast het harde werken werden we afgelopen week ook getrakteerd op schitterend weer. Fijn voor de aannemer! Kijk mee wat er allemaal op de bouwplaats is gebeurd.

image alt

Werkzaamheden

Complex 1
De aannemer is bijna klaar met het lijmwerk van de verdiepingen. Op 4 juni werd de dakvloer gestort. Verder worden de kozijnen geplaatst en is er een begin gemaakt aan het gevelmetselwerk.

Complex 2
Het lijmwerk van de ruwe wanden op de derde verdieping is afgerond. Voordat de dakvloer wordt gelegd, worden eerst de installaties en de wapening geplaatst.

Complex 3
De palen zijn geboord, uitgehard en doorgemeten. Er zijn gelukkig geen afwijkingen gevonden. Helaas is er wel een tegenslag door vertraging van het leveren van materialen. Daardoor wordt er enkele dagen later gestart met het aanbrengen van de funderingsbalken. Daarna wordt de riolering onder de vloer gelegd en vervolgens de begane grondvloer.

image alt

Planning komende periode

Complex 1
Op 4 juni wordt de dakvloer gestort. Daarna wordt er verder gewerkt met het aanbrengen van de liftopbouw, de dakranden en de dakbedekking. De gevel van de eerste verdieping wordt gemetseld. In de week van 14 juni wordt gestart met het aanbrengen van de binnenwanden en worden de sleuven gefreesd voor de elektraleidingen. Na het aanbrengen van de wanden start de aannemer met het leidingwerk van de installaties.

Complex 2
Op 4 juni wordt de dakvloer gestort. Na de dakvloer wordt de installaties in de vloer aangelegd en ook de wapening. In de week van 14 juni is de verwachting om de vloer te storten.

Complex 3
Dinsdag 8 juni wordt de funderingsbalken gelegd. In dezelfde week maken ze de installatie onder de vloer en wordt de fundering aangelegd. In de week van 14 juni wordt de begane grondvloer gelegd. Vervolgens worden de wanden van de begane grond gelijmd.

image alt

De feiten op een rij

Ben je nieuwsgierig wat aannemer Trebbe Bouw B.V. qua hoeveelheden voor de bouw van De Graven Es allemaal heeft gebruikt? Wij wel! Om een indruk te geven heeft de aannemer alle feiten op een rij gezet.

• 2.417 meter boorpaal is toegepast onder de funderingsbalken.
• 1.188 m² kanaalplaatvloer ligt op de fundering als begane grondvloer
• 65.150 kilogram wapening ligt er volgens de berekeningen in totaal op de breedplaatvloeren.
• 232.180 kilogram is het gewicht van de balkons die in totaal aan de 3 gebouwen hangen.
• 4.380 m² kalkzandsteen wanden (de dragende wanden) en 2.737 m² binnenwanden

Prognose oplevering

Nu de ruwbouw van de eerste twee complexen op planning loopt en er tot nu toe niet of nauwelijks tegenslagen hebben gehad, kan er een nieuwe prognose voor de oplevering van de appartementen worden afgegeven. Verwachting is dat het eerste blok in december 2021 wordt opgeleverd. Tweede blok volgt dan in januari 2022. 

  Homepage
  Bouwupdate #5