Bouwupdate De Graven Es

16 maart '21

Altijd leuk! We ontvingen een update van de aannemer. Wat is er de laatste maanden allemaal gebeurd op de bouwplaats van De Graven Es? We nemen je mee.

image alt

Januari

In januari is gestart met de bouw van de eerste twee complexen. Het grondwerk was aan het einde van 2020 al gedaan en eind januari zijn de eerste palen geboord. Deze boorpalen vormen het fundament, een stevige basis, voor de appartementencomplexen. 

image alt

Februari

In februari zijn de palen voor de eerste twee blokken geboord. De aannemer heeft de palen doorgemeten en de kwaliteit is goed. Aansluitend hebben zij de funderingsbalken aangebracht. Na het plaatsen van de funderingsbalken, wilden ze starten met de montage van de riolering en de leidingen onder de vloer, alleen heeft dat door het winterse weer vorige maand een vertraging opgelopen.

Na het winterse weer zijn ze verder gegaan met het volgende: 
• Het verder inrichten van de bouwplaats met materiaalcontainers en een
zaagloods.
• Het aanvullen van de fundering. (het opvullen van de afgegraven grond
rondom de fundering)
• Het aanbrengen van de riolering en het leidingwerk onder de vloer
• Het leggen en afstorten van de vloer.
• Het starten van het lijmwerk van het binnenspouwblad.

image alt

Maart

In maart is gestart met het lijmwerk van het eerste gebouw. Met lijmwerk wordt het metselwerk van de binnenwanden bedoeld. De metselaars zijn flink aan de slag geweest en hebben de eerste wanden al klaar. De verdiepingsvloer van het eerste gebouw is deze week gelegd en dan ook wordt de installatie hierop aangebracht. De metselaars pakken ondertussen flink door en gaan aan de slag met het tweede gebouw.

Prognose

Als je een appartement hebt gekocht in De Graven Es wil je natuurlijk heel graag weten wanneer je de sleutel krijgt. Voor het eerste complex is de oplevering naar verwachting in januari 2022 en voor het tweede complex in februari 2022. Er is goed nieuws voor de kopers van een appartement in gebouw 3, want ook hier gaat de bouw starten. Naar verwachting zullen de eerste bouwwerkzaamheden in juni te zien zijn.

Een prognose over de oplevering van de appartementen is echt nog onder voorbehoud. Er zijn nog veel zaken die van invloed zijn op onze planning. Zoals het weer, maar ook bijvoorbeeld droogtijden van beton en toeleveringen van materialen. Naarmate de bouw verder vordert, kan er een steeds gerichtere opleverdatum worden afgeven.

Bekijk het laatste nieuws Nieuwsoverzicht
Ik heb een vraag Contact opnemen