Een goede buur is goud waard

31 maart '22

Jouw nieuwe woning komt met nieuwe buren. Koop je een nieuwbouwhuis, dan tref je buren die in precies hetzelfde schuitje zitten. Vaak worden er tijdens het aankoop- en bouwproces al verschillende bijeenkomsten georganiseerd waarbij nieuwe bewoners samenkomen. Allemaal om de eerste steen te leggen voor een fijne burenrelatie. Van een gezellig praatje tot kleine verzoekjes en grotere projecten buitenshuis, een goede buur is straks goud waard.

image alt

Een helpende hand

Zijn jullie naar de nieuwbouwwoning verhuisd? Nodig de buren dan een keer uit voor een kop koffie of gezellige borrel. Want hoe fijn is het om laagdrempelig gebruik te kunnen maken van elkaars hulp. Denk aan een extra setje sleutels voor wanneer je jezelf buitensluit, de planten water geven als jullie op vakantie zijn of een boormachine lenen als de accu het plotseling begeeft.

image alt

Samen sterk

Ook voor projecten buitenshuis is het vaak slim én voordelig om dingen samen aan te pakken. Neem tuinen collectief graven, schuttingen inkopen en plaatsen of voortuinen gezamenlijk inrichten. Je krijgt vaak niet alleen korting op de totaalprijs, het zorgt daarnaast voor eenheid tussen jullie tuinen en dat creëert rust. Heeft de woning houten kozijnen? Dan is het doorgaans goedkoper om de schilder voor meerdere woningen langs te laten komen. En vergeet kleinere projecten zoals de glazenwasser niet. Je weet wat ze zeggen: beter een goede buur dan een verre vriend. Want om welke klus het ook gaat, als de vakman bij meerdere huizen aan de slag kan scheelt dat vaak in de prijs die je betaalt.

Laatste nieuws over Graven Es Ga naar het nieuwsoverzicht
Uitslag naamwestrijd nieuw fase bekend Bekijk hier de nieuwe naam