Volledig online je huis kopen, ga jij dat doen?

19 december '19

Vandaag is de uitslag van de toewijzing bekend gemaakt aan de kandidaten van De Graven Es fase 5-I. Iedereen die een woning toegewezen heeft gekregen kan kiezen om het aankoopproces helemaal online te doorlopen of via de makelaar. Het maakt niet uit welke keuze gemaakt wordt, de handtekening kan ook digitaal geplaatst worden. 

image alt

Huis online kopen

Heb je een woning toegewezen gekregen en je wilt ook deze woning kopen? Dan bevestig je binnen 48 uur de optie in jouw account van Mijn Eigen Huis. De woning is dan gereserveerd voor jou. In jouw account kun je dan kiezen hoe je het aankoopproces wilt door lopen. Kies je direct voor online kopen dan doorloop je eerst wat stappen en vul je wat gegevens in die wij nodig hebben om het koopcontract op te maken. Na het versturen van de aanvraag wordt binnen enkele werkdagen een mail naar je gestuurd dat de contracten in jouw account klaar staan om digitaal te tekenen. Dat is helemaal veilig en volledig wettelijk erkend. Na het plaatsen van je handtekening ontvang je de volledig getekende overeenkomsten onder je persoonlijke documenten in Mijn Eigen Huis.  

image alt

Liever naar de makelaar?

Vind je het toch prettig om eerst alles over de woning met de makelaar te bespreken dan kies je na het bevestigen van de optie in Mijn Eigen Huis ervoor om een afspraak met de makelaar te plannen. Het makelaarskantoor neemt dan contact met je om alles met je door te nemen. Uiteindelijk kun je dan ook ervoor kiezen om een digitale handtekening te plaatsen.

Vragen? Veelgestelde vragen
Meer weten? Zo werkt online kopen