Naar de notaris in 2020

8 december '20

Heb jij onlangs de “Hoera” brief ontvangen waarin staat dat de bouw van jouw nieuwbouw appartement echt van start gaat? Gefeliciteerd! Nu kan het echte plannen pas echt beginnen, maar moet je eerst nog wat financiële zaken regelen. Een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de leveringsakte en de hypotheekakte bijvoorbeeld.

Tijdens je bezoek aan de notaris voor het tekenen van de aktes wordt het eigendom van de grond waar jouw nieuwbouw woning op gebouwd wordt, overgeschreven op jouw naam. Je bent nu officieel eigenaar. Hiervoor betaal je, middels je hypotheek of eigen geld.

Goed gevulde spaarpot in 2021

De kosten die je maakt voor het afsluiten van een hypotheek en eventuele rente die je al betaald hebt voor de financiering, mag je in het jaar dat je bij de notaris bent geweest aftrekken van de belasting. Dus, ga je nog in 2020 naar de notaris voor het passeren van de aktes? Dan kun je in 2021 je gemaakte financieringskosten voor jouw nieuwbouwwoning aftrekken in de belastingaangifte van 2020. Zo heb je een extra potje om te investeren in je nieuwe appartement. Top toch?

Jouw projectnotaris

Heeft de notaris die betrokken is bij jouw nieuwbouwproject nog geen contact met je gezocht, maar wil je toch in 2021 al gebruik maken van dit belastingvoordeel? In de getekende koopovereenkomst die in jouw account te vinden is onder je persoonlijke downloads staat de naam van het notariskantoor. Bel en maak die afspraak snel!

  Financiering
  Woning kopen