Graven Es 10a krijgt een nieuwe naam

9 november '21

In het gebied tegenover Erve de Wel worden nieuwbouwwoningen ontwikkeld. Heerlijk dichtbij het groen en water. Achter de schermen zijn we druk bezig met het plan in De Graven Es. Officieel wordt het gebied nog Graven Es 10a genoemd, maar deze bijzondere plek verdient een goede herkenbare naam helemaal passend bij het plangebied. En daarvoor hebben wij jouw hulp nodig!

image alt

Voorwaarden waar de nieuwe naam aan moet voldoen

  • De naam heeft (historische) verbondenheid met Oldenzaal.
  • De naam moet de komende 100 jaar kunnen worden gebruikt, dus mag niet teveel gelinkt zijn aan de actualiteit.
  • Geen vernoeming naar nog in leven zijnde personen of bedrijven.
  • Bij vernoeming naar personen moet er sprake zijn van bijzondere verdiensten op het gebied van bestuur, historisch, economisch, wetenschappelijk, cultureel of sociaal-maatschappelijk.
  • De naam mag geen verwarring kunnen geven met bestaande namen van straten of objecten in de buurt.

Hoe verder?

Heb jij een mooie naam voor het plangebied en voldoet deze naam aan de voorwaarden? Stuur de naam dan met een korte motivatie voor 3 december 2021 naar [email protected]. Na 3 december wordt er uit de ingediende namen een selectie gemaakt door de selectiecommissie. Je ontvangt dan een mail of jouw ingediende naam geselecteerd is.

Vervolgens kan er gestemd worden tot half januari 2022. Nadat de stemmen geteld zijn, zal de naam die de meeste stemmen heeft, officieel vastgesteld worden door het college van B&W. Een paar dagen later zal de winnende naam onthuld worden door de wethouder met de indiener van de winnende naam. Het zou toch fantastisch zijn als het toekomstige nieuwe gebied in Oldenzaal de naam krijgt die jij hebt bedacht!

*Beeldmateriaal van MarketingOost - Vincent Croce

Glimlach van Twente Oldenzaal
Bekijk de planning Nieuwbouwplan De Graven Es