Spring is here! Nieuwe woontrends lente 2023

4 mei '23

De lente hangt in de lucht: je ruikt, ziet en voelt het. Een mooi moment om je huis weer op te frissen. Deze lente kent een aantal nieuwe woontrends waar wij warm van lopen. Laat je inspireren!

Woning lenteklaar maken

In de lente krijgen we nog meer behoefte aan comfort, kwaliteit en ruimte om te ademen. We halen meer duurzame items en natuurlijke materialen in huis. Tegelijkertijd mag alles in huis ook kleur hebben. Vooral wanden en plafonds zullen eraan moeten geloven dit jaar. En hoe je dat doet, lees je hier!

image alt

Ton-sur-ton-effect

Alleen een witte muur is niet langer acceptabel. We maken plaats voor sfeervolle hoeken, door de kleur van de muur door te trekken naar het plafond. Dat geldt ook voor kozijnen en deuren. Geen wit en antraciet, maar bijzondere accentkleuren of een tint donkerder dan de wand, waardoor er een ton sur ton-effect ontstaat. Qua behang is ook alles toegestaan: scherpe lijnen, geometrische vormen en cirkels.

image alt

Slow living

Naast een kleurrijk interieur zijn we ook op zoek naar ‘slow living’. De vormen zijn strak, de materialen sober en de kleuren ingetogen. Een veilige plek waar we minder stress en prikkels ervaren. Werken doen we steeds meer thuis en daardoor wordt het hebben van een fijne thuiswerkplek belangrijker. Functionaliteit en comfort zijn een pre, aangezien je hier natuurlijk veel tijd doorbrengt.

image alt

Bohemian stijl

Bohemian is een woontrend met een duidelijke knipoog. Een mix van pittige, warme kleuren en verschillende typen meubels.

Je kunt gaan voor heel kleurrijk met items uit exotische oorden of juist voor heel esthetisch en elegant met naturel tinten, warme houtsoorten met een rode ondertoon en ton sur ton-effecten. Denk bijvoorbeeld aan houten ornamenten, franjes, diermotieven, schelpen en veren of behang van boomschors.

Eenvoud en pasteltinten

Rust en harmonie, daar gaat het om bij deze woontrend. Scandinavian living is al jaren populair en is ook deze lente nog steeds helemaal hot. En dan vooral bijzondere en organische vormen. Denk aan beuken en essenhout in combinatie met zachte stoffen. En dat allemaal in lichte, frisse pasteltinten. Combineer dit met materialen van cement en beton en je hebt gelijk een stoere look. Zoals een rond rotan vloerkleed op een betonlook vloer.

image alt

Klassieke elementen en rijke kleuren

Binnen deze Art Deco woontrend zien we klassieke elementen van hoge kwaliteit, rijke kleuren als dieppaars en koninklijk blauw én geometrische vormen. Daarnaast passen weelderige printjes, spiegelende oppervlakken en goud- en zilveraccenten prima binnen deze stijl. Wees creatief met materialen en vormen, maar zorg dat de balans en de sfeer die je creëert rustig is. Dan vormt het een prachtig geheel. Een mooie bos droogbloemen maakt het helemaal af.

image alt

Meubels vertellen verhaal

Het gebruik en de vraag naar duurzame materialen en exclusieve vintage items neemt steeds meer toe. Deze vertellen een verhaal, hebben charisma en ieder item is uniek. Zo creëer je pas écht een persoonlijk interieur. We halen steeds meer natuurlijke, organische en gerecyclede materialen in huis met een milieubewust uitgangspunt.

Denk aan kurkwanden of organische, ronde vormen in meubels. In een vrolijk pasteltintje is ’t helemaal lenteproof.

Groene flow

De natuur is een grote inspiratiebron voor de huidige woontrends. We willen weer naar buiten of liever gezegd: het buitengevoel naar binnen brengen. Hoe je dat doet? Met groentinten! Combineer dit met beige, zand, bruin en zwart. Natuurlijke materialen zoals rotan en riet zijn prachtig hierbij. En meubels met warme houttinten. Een heerlijk groen plaid met fijne kussens in een zandkleur op je bank creëert rust. Planten als de vijg, olijf, cactus, monstera of bananenplant maken je groene oase af.